Χαμηλές νεφώσεις και τις δύο μέρες και βροχή το βράδυ, ήταν το σκηνικό στο οποίο εξελίχθηκε η εξόρμησή μας. Τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των ημερών, δεν είχαμε βροχοπτώσεις.
Σκοπός μας ήταν να εξερευνήσουμε για πιθανή συνέχεια το μικρό βάραθρο κοντά στην Ελατοσπηλιά και την επομένη, να ερευνήσουμε κάποια από τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον στη Εύβοια.
Ξεκινήσαμε με το βαραθράκι, στο οποίο υπήρχε ένα βύσμα ήδη, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος Σύλλογος το είχε επισκεφθεί, κάναμε ένα δεύτερο αρμάτωμα, για σιγουριά, και βρήκαμε λίγο πιο πάνω από το τελικό σημείο του σπηλαίου, μια παλιά διάνοιξη, που οδηγούσε σε μια όμορφη χαμηλή αίθουσα. Εκεί βρήκαμε ότι θα μπορούσαμε να το συνεχίσουμε, πάλι με διάνοιξη, κάμποσα μέτρα πιο κάτω, αλλά δύο παράγοντες, η απουσία ρεύματος αέρα στην σχισμή και η παρουσία μιας αρκετά μεγάλης ομάδας από νυχτερίδες, που αναπαύονταν στο βαθύτερο τμήμα του σπηλαίου, μας απέτρεψαν. Το αφήσαμε, ίσως για κάποια άλλη φορά. Ολοκληρώσαμε τη χαρτογράφηση και φύγαμε για διανυκτέρευση στην Αμπουδιώτισσα.
Την επομένη επεκτείναμε τις έρευνές μας στην ευρύτερη περιοχή του Ξηροβουνίου, εντοπίζοντας μικρά έγκοιλα, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όμως καλύψαμε μια μεγάλη περιοχή, στην οποία δεν χρειάζεται να ξαναπάμε, την καταγράψαμε, και ανακατευθύναμε το ενδιαφέρον μας για μια νέα πάλι περιοχή.
Η ομάδα μας: Κώστας Αναγνώστου, Γιώργος Κουρέτζης, Γιάννης Μήλας (ΕΣΕ) και Άγγελος Βλαχόπουλος.